Index de l'article

Vrienden van Nalanda

Waarom Nalanda?

Wanneer we het hedendaagse wereldbeeld overzien valt op dat we in een snelle tijd leven waar voorlopig geen eind aan schijnt te komen. Alles is vluchtig. Wat vandaag “in” is, is morgen ouderwets. In het westen is het christendom tanende; steeds meer mensen laten zich uitschrijven. Echter wordt daarbij vaak het kind met het badwater weggespoeld en gaat de broodnodige ethiek en saamhorigheid verloren. Veel mensen vinden geen houvast meer in religie en zoeken ook niet verder. Na gedane arbeid zijn het” huisje boompje beestje”, uitgaan en de sportschool die aandacht vragen.

Friends of Nalanda NetherlandsDe wereld is klein geworden.  Mede door de vele volksverhuizingen zijn er ook veel mensen die bang zijn voor verandering. Men weet niet meer waar men aan toe is en dat geeft veel verwarring.

Daarnaast zien we ook veel lichtpuntjes van goedwillende mensen. Sinds de 70 er jaren van de vorige eeuw groeit het Boeddhisme in het westen. Het Boeddhisme is een van de weinige levensovertuigingen die handvaten geeft en oplossingen biedt voor al onze levensvragen. De samenhang tussen oorzaak en gevolg worden helder belicht. En er worden mogelijkheden geboden  tot verbeteringen, die alle gebieden van de samenleving bestrijken.

Nalanda

Nalanda is een van de eerste Tibetaans Boeddhistische (Gelug)Kloosters in het westen. In de praktijk blijkt het ook een Internationaal verbindings en ontmoetingscentrum: mensen van over de hele wereld met affiniteit tot het Boeddhisme komen, blijven enige tijd en gaan weer, of blijven, gaan studeren, worden vrijwilliger of worden monnik. Belangrijke bijkomstigheid is daarbij dat je leert omgaan met andere culturen en deze leert respecteren.

Er wordt aan gewerkt om in nabije toekomst een Universiteitstatus te verkrijgen.

Nalanda groeit: er verblijven steeds meer monniken en studenten. Op dit moment plm. 30 monniken en zo ‘n 25 studenten en vrijwilligers.

Het nieuwe gebouw is zo goed als gereed en blijkt alweer te klein. Er staat al weer een nieuw gebouw op stapel. Er wordt aan gewerkt om het dit jaar te realiseren.

donate

FaLang translation system by Faboba